Tervetuloa Helsinkiin, vuoden 2017 Taitoluistelun MM-kisojen isäntäkaupunkiin!

Helsinki on yksi parhaista kisakaupungeista elävän kaupunkiympäristönsä vuoksi, jossa yhdistyvät moderni suomalaisuus ja eurooppalaisuus. Helsinki erottuu muista Euroopan pääkaupungeista edukseen kiehtovan sijaintinsa, kulttuurihistoriansa ja helppoutensa vuoksi.

Keskustan alueeseen voi tutustua kätevästi kävellen kaikkien nähtävyyksien ja palveluiden ollessa lähellä. Helsingin puhdas luonto, vihreys ja meren läheisyys ovat kaupungin valttikortteja. Kaupungissa kohtaavatkin niin itä ja länsi, vanha ja uusi, kuin urbaani ympäristö ja luonto. Helsingissä on helppo tutustua Taitoluistelun MM-kisojen lisäksi myös kaupunkiin itseensä sekä sen monipuoliseen tarjontaan.

On sanomattakin selvää, että pääkaupungista löytyy runsain mitoin näkemistä, tekemistä ja kokemista. Useimmat Helsingin päänähtävyyksistä ehtii nähdä ja kokea myös lyhyemmälläkin vierailulla. Helsinki tarjoaa myös paljon tekemistä koko perheelle.

 

Kuva: Eetu Ahanen

 

Historiallinen keskusta

Torikorttelit

Kauppatorin ja Senaatintorin väliset torikorttelit ovat peräisin 1700-1800-luvuilta. Alueella toimii yli 50 yrittäjää, joista monet ovat keskittyneet designiin ja käsitöihin.

Kaupunginmuseo

Vapaa pääsy kaupunkilaisten käyttöön suunniteltuun museoon, jossa yhdistyvät helsinkiläinen arki, sisustus ja miljöö. Lapsiperheiden kannattaa suunnata lasten kaupunkiin ja aikamatkalle aikakoneen avulla.

Vanha kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889. Tule paikan päälle nauttimaan kauppahallin tunnelmasta ja kauppiaiden runsaasta valikoimasta.

 

Kuva: Niclas Sjöblom

 

Ruokaa ja rentoutumista

Helsingin sadoista ravintoloista löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun, ja voit tutustua helsinkiläiseen ruokakulttuuriin Food Helsinki -esitteen monipuolisten vinkkien ja erilaisten teemojen avulla. Kaupungin ruokakulttuuritarjontaa esitellään viiden alueen ja kolmen raitiovaunureitin kautta. Ilmainen esite saatavilla matkailuneuvontapisteistä.

Luonnon läheisyydessä rentoutumiseen tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden uudet yleiset saunat Löyly ja Allas Sea Pool, jotka ammentavat innoituksensa Helsingin vanhasta kylpyläkulttuurista.

Löylyssä voit rentoutua kolmessa eri saunassa, joista yksi on savusauna, tai vaan nauttia upeasta maisemasta ja ravintolapuolen herkullisista juomista ja annoksista.

Allas Sea Pool tarjoaa mahdollisuuden nauttia merikylpylän altaista ja saunoista kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Kuva: Eetu Ahanen

 

Lisätietoa:

www.visithelsinki.fi

www.myhelsinki.fi

Ota yhteyttä

info.worlds2017 [at] gmail.com

© 2005-2016 Finnish Figure Skating Association